PLM

PLM of PDM

Laat uw PLM-systeem meegroeien met uw bedrijfsvoering

ERP Optimalisatie

Gratis PLM-Informatiepakket

PLM informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

  U ontwerpt en produceert producten zoals bijvoorbeeld machines en apparatuur. Deze producten doorlopen de levenscyclus: van klantwens via productdefinitie, ontwerpen, testen, certificeren en produceren, naar installatie, gebruik, service, en uiteindelijk recycling: de Product Life Cycle.

  Het beheren en beheersen van deze product levenscyclus heet Product Lifecycle Management ofwel PLM.

  Tijdens dit proces ontstaan Product Data. Niet alleen CAD-data uit het ontwerpproces, maar ook productbeschrijvingen, testrapporten, certificaten, werkinstructies, installatie-, service- en gebruikershandleidingen, productpresentaties, folders, kwaliteitscontrolerapporten, enzovoort.

  Het beheren en beheersen van deze productdata heet Product Data Management, afgekort PDM.

  Gedurende de levenscyclus van een product is het bijna altijd noodzakelijk om de product data een of meerdere keren te wijzigen. Vanwege een aanvullende klantwens, productieproblemen bij uzelf of bij een leverancier, vanwege ervaringen tijdens gebruik door de klant, of omdat onderdelen geschikt moeten worden gemaakt voor toepassing in meerdere producten.

  Het beheren en beheersen van deze productwijzigingen heet Change Management, afgekort CM.

  PLM is dus een combinatie van Product Data Management en Change Management.

  Het geheel aan product data en productwijzigingen dat ontstaat tijdens de levenscyclus vormt een complex geheel, dat als het niet goed wordt beheerd kan ontaarden in een chaos die veel tijd, energie en materiaal – en dus veel geld – kost.

  Een goed ingericht PLM systeem in combinatie met duidelijke procesafspraken ruilt geborgde, unieke informatie tegen het verlies van tijd, energie en materiaal.

  Gratis PLM Informatiepakket

  PLM-Systemen.nl geeft informatie over het succesvol selecteren en implementeren van een PLM systeem in het gratis PLM-informatiepakket.