PLM

PLM Leveranciers

Er zijn in Nederland verschillende PLM software leverancier en PLM implementatiepartijen.

Gratis PLM-Informatiepakket

PLM informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

  Leveranciers als SAP, Oracle en Siemens, richten zich op het hoogste segment. Zij bieden uitgebreide mogelijkheden voor multicompany / multisite, verschillende talen, het omgaan met meerdere financiële wetgevingen en grote aantallen gebruikers in een internationale setting.

  Voor de diverse systemen zijn er in Nederland verschillende implementatiepartijen die zich meestal op een bepaalde systeem hebben gespecialiseerd. GPO Solutions en CSN Groep zijn enkele partijen die PTC Windchill implementeren. Voor Dassault Enovia is dat o.a. Infostrait. TeamCenter van Siemens wordt onder andere geïmplementeerd door Cards.

  Is de leverancier belangrijk bij de keuze?

  Uiteraard is de bedrijfsgrootte (alleen lokaal, of global) slechts 1 van de kenmerken waarmee de PLM markt is te segmenteren. Leverancier Centric heeft zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in de Fashion markt. Vaak kiezen implementatiepartijen een aantal specifieke branches waarin men zich specialiseert. Deze branchekeuzes worden, afhankelijk van de leverancier, ook omgezet naar specifieke modules / add-on’s. Daarom is het belangrijk om ook de juiste leverancier te kiezen en de focus niet alleen op het pakket te leggen.

  PLM Systemen

  We hebben nu kort enkele leveranciers toegelicht. Voor meer informatie over de PLM Systemen zelf kunt u terecht op de pagina PLM Systemen. Hier vindt u diverse PLM systemen die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.

  Meer informatie over de PLM Leveranciers en PLM Systemen kunt u vinden in het gratis PLM-informatiepakket.