PIM

PIM

Wat is PIM en wat kunt u met een PIM systeem?

Organisaties die producten verkopen, krijgen te maken met veel data betreffende de productinformatie die via verschillende kanalen loopt. Productinformatie kan gegeven worden via een eenvoudige reclamefolder, maar doorgaans vindt dit online plaats op een website of in een webshop. Daarnaast is sociale media een belangrijke plek om als organisatie uw producten te promoten. Naast feitelijke productinformatie, heeft u ook te maken met zijlingse informatie, zoals leveringsvoorwaarden en import- en exportmogelijkheden. PIM is ´Product Information Managament en stroomlijnt via een PIM systeem alle data rondom productinformatie.

Wat is een PIM systeem?

Producenten krijgen te maken met ´Product Lifecycle Mangement´ (PLM). Dit houdt de totale levenscyclus van het product in, vanaf het ontwerp tot het moment dat het uit de handel wordt genomen. Om de hele levenscyclus van een producten te organiseren wordt er gebruik gemaakt van een PLM systeem. Een onderdeel hiervan is een PIM systeem. De vraag op wat is Product Information Management, richt zich voornamelijk op het stroomlijnen van alle data rondom productinformatie en de kanalen waardoor deze informatie loopt. Zo heeft menig organisatie te maken met een data overload. Er is te veel informatie en soms wordt deze informatie via diverse kanalen weer dubbel ingevoerd, met vergissingen als gevolg. Op een gegeven moment heeft u de controle over uw productdata kwijt. Een PIM systeem is een centrale plek waar al uw productdata in opgeslagen is. Vanaf één locatie kunt u nu informatie aanvullen, verwijderen en controleren via welke kanalen het gedeeld wordt.

Implementeer een PIM via PLM Systemen

Met een PLM systeem zorgt u over een betere beheersbaarheid van uw productdata. U kunt efficiënter werken en u weet zeker dat u met de juiste data werkt. Via een ERP systeem, social media, webshop of de boekhouding, iedereen werkt met dezelfde data uit één centraal PIM systeem. PLM Systemen is expert op het gebied van PLM en PIM systemen. Omdat er zoveel verschillende PIM systemen bestaan, is het verstandig om PLM Systemen als expert in te schakelen. Vraag bij ons een gratis PLM informatiepakket aan of neem contact op als u begeleiding wilt bij uw keuze voor een PIM systeem. 

 

Gratis PLM Informatiepakket

NB: Uw gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld!

  ManVrouw

  Het PLM Informatiepakket is alleen bedoeld voor organisaties die zich serieus oriënteren op het selecteren, implementeren of optimaliseren van een PLM-systeem in de eigen organisatie. Het PLM Informatiepakket is dus niet bedoeld voor particulieren, studenten, adviseurs en/of ICT dienstverleners.

   

  Contact

  Contact: info@ipl.nl
  Thijs Schepman
  schepman@ipl.nl

  High Tech Campus 9 | 5656 AE Eindhoven  | Postbus 775 | 5600 AT Eindhoven
  GSM: + 31 6 5462 2089 | Tel: + 31 40 750 5590