PDM

PDM

Product Data Management

Ontwikkelt en produceert u producten? Dan kent u het belang van productinformatie dat op een centrale plek bewaard wordt. Vooral in de ontwerpfase van een product, komt er veel informatie beschikbaar van ontwerpers, ingenieurs en iedereen die met het product bezig is. Het is niet handig als iedereen op zijn/haar eigen eilandje blijft zitten. Ook voor later gebruik, is het zeer zinvol om alle informatie centraal op te slaan. Dit houdt in, dat u aan Product Data Management moet doen. 

Wat is Product Data Management?

PDM is een afkorting van Product Data Management, maar wat is PDM? PDM Houdt meer in dan productdata centraal opslaan. PDM is een breed pakket van maatregelen om data veilig te creëren, te beheren en op te slaan tijdens de gehele levenscyclus van een product. Het gaat hier om data dat nodig is voor het ontwikkelen, produceren en beheren van producten. Met een goede PDM, kan data snel worden gevonden, is het veilig opgeslagen en eenvoudiger om te delen. 

PDM systeem

Om een goede systematische Product Data Management uit te voeren, heeft u behoefte aan de juiste hulpmiddelen waarmee u dit kunt bereiken. Dit kan onder andere met een Product Data Management systeem. Met PDM software, heeft u een goed PDM systeem waarin u het gehele management kunt uitvoeren op de meest moderne wijze.

Wat is een PDM systeem?

Een PDM systeem is een softwarematig systeem waarin u de data van de gehele levenscyclus van producten vastlegt. Door dit centraal te doen, ontstaat er geen versnippering van gegevens. Wanneer data per afdeling wordt beheerd, dan kan komt er een moment dat het eens fout gaat. Data wordt wordt foutief overgenomen of er wordt dubbel werk uitgevoerd. Een PDM systeem stroomlijnt dit. Net als een CRM of ERP systeem, past ook een PDM systeem in dit rijtje thuis. Niet alleen heeft u altijd en snel de juiste data voor u, hiermee is een product van begin tot de uitfasering geheel te volgen. 

De voordelen van een PDM systeem

 • De gegevens van alle producten en productgroepen gecentraliseerd op één plek.
 • Een gemakkelijk beheer tijdens de gehele levenscyclus van een product.
 • Alle partijen in een organisatie werken met dezelfde gegevens. Misvattingen worden voorkomen. 
 • Minder risico´s op fouten, zoals dubbele of foutieve invoer.

Wanneer gebruikt u een PDM systeem?

Assortimenten worden steeds groter. Denk aan de supermarkt die voor één product vaak al tientallen keuzemogelijkheden heeft. Het is niet ongebruikelijk voor een webshop om tienduizenden tot honderdduizenden producten aan te bieden. Daarbij komt, dat de levenscyclus van producten steeds korter wordt en dat de kwaliteit wel hoger moet. Deze ontwikkelingen vragen een goed en systematisch werkend PDM systeem. Wanneer u een groot productaanbod heeft, dan kunt u vandaag de dag niet meer zonder een PDM systeem.

Selectie PDM systeem

Er is een groot aanbod van PDM systemen en van verschillende merken. Als u zich nog niet eerder in een PDM systeem verdiept heeft, dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Die keuze kunt u wat gemakkelijker maken, als u zich laat begeleiden door PLM Systemen. Door onze kennis en ervaring, krijgt u de beste adviezen en is het mogelijk om een PDM leverancier te kiezen die ook past bij uw organisatie. 

Implementatie PDM systeem

U moet de implementatie van een PDM systeem nooit onderschatten. De implementatie van een PDM systeem vergt een grondige voorbereiding, anders kan het helemaal fout gaan. Voor hulp bij uw keuze en de mplementatie, schakelt u het beste PLM Systemen in. Vraag het gratis PLM informatiepakket aan, dan bent u ook goed voorbereid op de implementatie van een PDM systeem. 

Gratis PLM Informatiepakket

NB: Uw gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld!

  ManVrouw

  Het PLM Informatiepakket is alleen bedoeld voor organisaties die zich serieus oriënteren op het selecteren, implementeren of optimaliseren van een PLM-systeem in de eigen organisatie. Het PLM Informatiepakket is dus niet bedoeld voor particulieren, studenten, adviseurs en/of ICT dienstverleners.

   

  Contact: info@ipl.nl

  High Tech Campus 9 | 5656 AE Eindhoven  | Postbus 775 | 5600 AT Eindhoven
  Tel: + 31 40 750 5590