PDM

PDM

Wat is PDM En wat is een PDM systeem?

Producenten hebben te maken met Product Information Management (PIM). De naam geeft al aan, dat er aan het product veel data hangt. Dit moet georganiseerd worden. Dit kan tegenwoordig goed met bepaalde digitale systemen. PIM heeft zeer nauwe raakvlakken met ´Product Data Managment´ ook wel afgekort als PDM. In principe is dit hetzelfde, maar met PDM wordt het specifieke datasysteem bedoeld waarin alle productdate wordt beheerd. Een PDM systeem kunt u daarom gerust in het rijtje zetten van ERP, CRM En HRM. Ook hiervoor zijn diverse systemen verkrijgbaar voor het in goede banen leiden van de informatiestroom. 

Wat is het nut van een PDM systeem?

Omdat producten steeds complexer worden en daarnaast de concurrentie groter én er worden kortere ontwikkeltijden verwacht, kan een PDM systeem zijn nut zeker bewijzen. Was een PDM systeem in het verleden vooral iets voor de hightech industrie, tegenwoordig is het van belang dat ieder productiebedrijf de productdata stroomlijnt en inpast in een modern productieproces. Het belangrijkste voordeel van PDM systemen, is dat er overzicht mee te krijgen is van alle data tijdens de gehele levenscyclus van een product. Het systeem optimaliseert de gegevensstromen en voorkomt dat data dubbel ingevoerd moet worden. Hierdoor wordt dezelfde data toegankelijk voor verschillende partijen en kunnen er geen misverstanden ontstaan. 

PLM Systemen begeleidt u bij de invoering van een PDM systeem

Heeft u behoefte om uw productdata centraal te beheren en te stroomlijnen? Dan kunt u niet zonder een PDM systeem. Een PDM systeem implementeren heeft grote gevolgen voor uw organisatie en daarom kan PLM Systemen u hierbij begeleiden. Als experts op het gebied van PLM en PDM systemen, zijn wij in staat om u deskundig te adviseren welke soorten PDM systemen het beste bij uw organisatie passen. Vraag ons gratis PLM informatiepakket aan of neem contact met ons op als uw meer informatie wilt over PDM systemen. Wij helpen u graag verder. 

 

Gratis PLM Informatiepakket

NB: Uw gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld!

  ManVrouw

  Het PLM Informatiepakket is alleen bedoeld voor organisaties die zich serieus oriënteren op het selecteren, implementeren of optimaliseren van een PLM-systeem in de eigen organisatie. Het PLM Informatiepakket is dus niet bedoeld voor particulieren, studenten, adviseurs en/of ICT dienstverleners.

   

  Contact

  Contact: info@ipl.nl
  Thijs Schepman
  schepman@ipl.nl

  High Tech Campus 9 | 5656 AE Eindhoven  | Postbus 775 | 5600 AT Eindhoven
  GSM: + 31 6 5462 2089 | Tel: + 31 40 750 5590